Riasztást adott ki az OMSZ: az ország ezen pontjain pokoli időre lehet számítani, még a hó is eshet

A heves szél miatt hat megyére is veszélyjelzést adtak ki.

Hétfőn borús időre kell számítani, csak estétől kezd el nyugat felől szakadozni a felhőzet. Délig országszerte ismétlődő eső, illetve zápor lesz jellemző. Délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, este már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúl nyugati részén, a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Estére veszíthet erejéből a szél, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A hőmérséklet napközben 6 és 12, késő este 4 és 9 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél miatt elsőfokú riasztást(járásokra érvényes), illetve figyelmeztetést (megyékre szóló) adott ki.

Az északias szelet a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain és északkeleten (Zemplén, Bodrogköz térségében) gyakran viharos (60-75 km/órás) széllökések kísérik. Estére ez valamelyest visszaesik, a legtöbb helyen 60 km/óra alá mérséklődik a szél erőssége.

Tartós esőből még nagy területen várható további 5-15 mm csapadék, de az Alföldön 15-20 mm-nél is több hullhat. A nap második felétől fokozatosan megszűnik a csapadék.

A Bakony tetején, az Északi-középhegység ~700-800 m fölötti részein, illetve a Mecsekben időszakosan havas eső, de a csúcsokon akár hó is előfordulhat.

(24.hu)

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!