Rosszul lett egy cukorbeteg lány Budapesten, senki sem segített neki

Rosszul lett egy 17 éves cukorbeteg lány a napokban egy budapesti buszmegállóban, de az RTL Híradója szerint hiába kért segítséget egy gyermekével arra sétáló anyukától, a nő továbbállt.

Lili úgy érezte, minden elsötétül körülötte. Megszólította az anyukát, mondta, hogy cukorbetegségben szenved, nincs jól, lehet, elájul, és arra kérte, egy kicsit várjanak vele.

A LÁNY SZERINT AZ ANYUKA SZINTE UNDORRAL NÉZETT RÁ,

közölte, hogy nem tud segíteni, és elment. Lili végül felhívta az anyukáját, aki taxival rohant érte, ő pedig elment egy közeli étterembe, és ott várta meg a segítséget.

„Ha ő elájul, védtelen marad. Védtelenül fekszik egy buszmegállóban, bármi történhet”

– mondta Lili anyukája. A kamaszlány a híradóban üzent a cserbenhagyónak. Azt mondta, nem tudja, mennyire emlékszik majd az esetre a kislánya, de ha azt látja majd, hogy valaki bajban van, ő másképp gondolkodjon.

A híradónak egy szakértő azt mondta, ha egy cukorbeteg segítséget kér tőlünk, és van olyan állapotban, méressük meg vele a vércukrát. Ha alacsony, akkor kérdezzük meg, van-e a betegnél szőlőcukor, keksz, cukortartalmú ital. Ha nincs, akkor a közelből vigyünk neki valamit, ha mást nem, kockacukrot. Ha magas az érték, akkor várjuk meg, míg beadja magának az inzulint, és maradjunk vele kicsit. Ha eszméletlen, azonnal hívjunk mentőt, és keressünk nála glükagon injekciót, és a használati utasításnak megfelelően adjuk be neki, megmenthetjük vele az életét.

via hirek.ma

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül