Simonka György ki akarja zárni a Fideszből politikai ellenfelét

Simonka György, a Fidesz dél-békési választókerületének költségvetési csalással vádolt elnöke ki akarja záratni a Fideszből az őt bíráló Takács Ferencet, a kormánypárt tótkomlósi elnökét – értesült a Magyar Narancs több Békés megyei fideszes és ellenzéki forrástól.

Simonka György ki akarja zárni a Fideszből politikai ellenfelét

Simonka György – Forrás: MTI

– Kommunista, kommunistákkal együtt szavaz Tótkomlóson, kommunistáknak gyűjt aláírásokat és liberálbolsi lapoknak nyilatkozik, ott bírálja Simonkát, ezzel rombolja a Fideszt

– magyarázta egy dél-békési Fidesz-tag a portálnak a döntést.

A Magyar Narancs több forrása úgy tudja, hogy az erről szóló hivatalos levelet Simonka már el is küldte Takácsnak, a kizárási folyamat elindult. Erről állítólag már nem csak a dél-békési fideszes alapszervezetekben, hanem a Fidesz legfelsőbb vezetésében is többen tudnak.

A terv állítólag az volt, hogy az ügy a május 26-i EP-választások előtt ne kerüljön nyilvánosságra, mert az ártana a kormánypártnak. Többen úgy tudják, hogy a bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárdos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt megvádolt és mentelmi jogától megfosztott Simonkával szemben az ügyészségi eljárás a választások után gyorsulhat fel.

Nincs kizárva, hogy Simonkának át kell majd ülnie a függetlenek közé, de az is lehetséges, hogy őrizetbe veszik és kezdeményezik letartóztatását, amellyel megszűnne parlamenti mandátuma. Ebben az esetben ki kellene írni az időközi választást Békés megye 4. számú országgyűlési választási körzetében.

A kormánypártnak viszont az ő szavazatára is szüksége van a kétharmados többségre. Az ügy ráadásul azért is érdekes, mert Takács is nagyon jó politikai kapcsolatokkal rendelkezik. Tagja a Békés Megyei Közgyűlésnek, és informális kapcsolatban van Orbán Viktorral és Kövér Lászlóval. Többen úgy emlegetik őt, hogy ő Orbán böllére.

Takács több alkalommal bírálta Simonkát. A politikus mentelmi jogának felfüggesztése után azt nyilatkozta a lapnak, hogy

„Aki bűnös, annak bűnhődnie kell, legyen bármilyen színű politikus, nekem ez az alapelvem.”

Egyes fideszesek azt mondták a portálnak, hogy ha Simonka marad a Fidesz Békés megyei választmányának elnöke a tisztújítás után is, az olyan rossz üzenet a közvélemény számára, hogy többen kilépnek majd a szervezetből. (168ora.hu)

 

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!