Sorbanállás megoldva! Később nyitjuk az ajtókat

image-1-2 Sorbanállás megoldva! Később nyitjuk az ajtókat   Csütörtöktől már biztosan nem fognak hajnali 5-kor sorban állni a betegek az intézet lépcsőházában, legfeljebb az utcán.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, embertelen körülmények között már hajnali fél 5-5-től várakoznak a kemoterápiára érkezők az Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai épületében, és bár az intézet szerint a várakozás értelmetlen, a betegek szerint nem, mert ha valaki valóban csak a munkaidő fél 8-as kezdetére megy oda, akkor egyáltalán nem biztos, hogy aznap kap ellátást.

24.hu most azt írja, az intézetben kifüggesztettek egy papírt az új renddel, amin a következő áll: "Tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy az Intézet bejáratainak a nyitása 2019. 08. 01-től reggel 6 óra". A papír szerint a betegellátás pedig 7-kor kezdődik.

Ez azt jelenti, hogy a kezelésre érkezők augusztustól már nem fognak a lépcsőházban sorban állni, várva a váróterem kinyitását, hanem legfeljebb az utcán.

Székely László ombudsman mindemellett hivatalból vizsgálatot indított az intézetben uralkodó állapotok miatt, az intézet pedig az üggyel kapcsolatos közleményében arra is kitért, hogy fejlesztés alatt áll az elektronikus előjegyzés, ami után már időpontra érkeznének a betegek.

via hvg.hu

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül