Suttyomban emelték meg a közmédia vezetőjének a fizetését..

Miközben a pesti tőzsde pluszban van, Mészáros Lőrinc cégei komoly mínuszban tartózkodnak…Suttyomban emelték meg a közmédia vezetőjének a fizetését..

A Budapesti Értéktőzsdén viszonylag nyugodt nap zajlik, hiszen sem kiemelkedő forgalom, sem kiugró mozgás nincs. Ennek megfelelően fél öt előtt pár perccel a BUX 0,65 százalékos pluszban állt, a blue chipek közül az OTP 1,8 százalékos, a Mol 0,19 százalékos pluszban áll, a Magyar Telekom 1 százalékot esett, míg a Richter a jó napkezdet után 0,3 százalékos mínuszt könyvelhetett el ekkor.

A nap izgalmát így nem is a legnagyobb papírok között kell keresni, hanem Mészáros Lőrinc érdekeltségeinél. Az egykori felcsúti polgármester cégei ugyanis kivétel nélkül a vörös zónában álltak ekkor: az Appeninn 6,26, az Opus 4,9, a Konzum 2,7, a 4iG 2,3, a CIG Pannónia pedig 1,9 százalékot vesztett reggeli értékéből.

Mivel más, piacot befolyásoló hír nem volt, ezért vélhetően az váltotta ki a mozgást, hogy az amerikai kormány az Átlátszó információi szerint szankciókat készít elő Mészáros Lőrinc ellen. Az intézkedés alapja az eredetileg Oroszország ellen készített Magnyetszkij-törvény, amely azóta az egész világra kiterjesztve szankcionálja a korrupciós és emberi jogokat sértő tevékenységeket. Az Átlátszó szerint Mészároson kívül a szankciókat előkészítő kormányzati illetékesek látókörében van Tiborcz István és Rogán Antal is.

Azt, hogy ilyen előkészületek folynak, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár is elismerte az Átlátszónak, szerinte az amerikai kormányzat és kongresszus liberális tagjai erőltetik a dolgot, de Mészáros nem korrupt. „Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?” – reagált Kovács az Átlátszó kérdésére. A lap úgy tudja, nem csak demokrata politikusok sürgetik a szankciókat, amelyek beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást jelentenek. Az egyelőre nem valószínű, hogy Donald Trump rábólintana a szankciókra – írja az Átlátszó.hu.

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!