Belföld Búlvár

Tragédia a magyarbánhegyesi templomnál: a toronyóra igazításakor zuhanhatott mélybe az atya

Az egész települést, s a környező falvakat is megrázta a köztiszteletben álló Ákos atya tragikus halála. Ahogy a Beol.hu elsőként megírta, pénteken délután a magyarbánhegyesi katolikus templom tornyából leesett a szolgálatot ellátó plébános és meghalt.

„BIZTOS VAGYOK UGYANIS BENNE, HOGY SEM HALÁL, SEM ÉLET, SEM ANGYALOK, SEM FEJEDELEMSÉGEK, SEM JELENVALÓK, SEM ELJÖVENDŐK, SEM HATALMASSÁGOK, SEM MAGASSÁG, SEM MÉLYSÉG, SEM EGYÉB TEREMTMÉNY EL NEM SZAKÍTHAT BENNÜNKET ISTEN SZERETETÉTŐL, AMELY KRISZTUS JÉZUSBAN, A MI URUNKBAN VAN.”– ezzel az idézettel búcsúzik Magyarbánhegyes Község Önkormányzata.

Mint fogalmaznak, a plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. A vasárnapi adventi ünnepség helyett, délben az adventi gyertya meggyújtásakor, egy közös imádságra várják a lakosságot Ákos atya emlékére.

Nagybánhegyes-Magyarbánhegyesi Evangélikus Egyházközség információi szerint a plébános a halála előtt is annak a templomnak a toronyóráját igazította, amelynek rendbetételén erőn felül sokat munkálkodott.

A rendőrség vizsgálja a tragédia okát és körülményeit.

via borsonline.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül