Unokázós álrendőrt kapott el a rendőrség: hatmillió forintot csaltak ki társával egy idős nénitől

Azt állították, hogy balesetet okozott a lánya.

Hirdetés

Fotó: police.hu

Az “unokázós” bűncselekmények felderítésére alakult budapesti nyomozócsoport elfogta a 28 éves K. Nórát és a 29 éves M. Zoltánt, akik hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól – írja a police.hu.

A nyomozók adatai szerint február 7-én az idős nőt telefonon hívta egy ismeretlen férfi, aki rendőrnek adta ki magát, és azt állította, hogy az asszony lánya balesetet okozott. Ezek után a férfi társa vette át a telefont, aki a néni lányaként mutatta be magát, majd pénzt kért az asszonytól.

 

M. Zoltán és K. Nóra a telefonos csalók utasítására kocsival elment az idős asszonyhoz, akitől több mint hatmillió forintot vettek át, majd gyorsan távoztak a helyszínről. A rendőrök azonban perceken belül elfogták a XV. kerületben az elkövetőket, akiknél hiánytalanul megtalálták az eltulajdonított pénzt. Ezt később visszaadták a néninek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya csalás megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kihallgatta a két gyanúsítottat, illetve előterjesztést tesznek bűnügyi felügyeletük elrendelésének indítványozására.​

startlap.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!