Belföld

Van remény: néhány hónapon belül, már embereken tesztelhetik a koronavírus ellenszerét

Jelenleg négyfajta, a koronavírus elleni védőoltás fejlesztése zajlik, ezek közülük a legígéretesebbet akár már három-négy hónapon belül embereken is tesztelik majd.

Szvaminatan a COVID-19-nek elnevezett koronavírus elleni gyógyszerek és védőoltások kifejlesztésének elősegítésére megrendezésre került genfi konferenciát követően adtak tájékoztatást a fejleményekről. A konferencián körülbelül 400 szakértő vett részt a világ számos országából.

„Már négy lehetséges vakcina kidolgozása folyik. Valószínű, hogy az elsőt vagy a másodikat három-négy hónapon belül elkezdik tesztelni embereken is” – mondta egy kutató. Szvaminatan szerint a fórum résztvevői megállapították, milyen időkeretet szabjanak annak eldöntésére, hogy a négy védőoltás közül melyik tesztelése élvez majd elsőbbséget, valamint hogy a védőoltás már bárki számára hozzáférhető lesz egy-másfél éven belül.

A WHO kutatója azt is elmondta, a védőoltás kifejlesztése mellett már létező gyógyszerekkel is kísérleteznek, hogy kiderüljön, használhatók-e a COVID-19 vírus fertőzés kezelésére – írja az Origo.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül