Videón ahogy a sárgadinnye nagyságú jég rommá ver egy várost

Őrült vihar zúzott szerdán Olaszország keleti partvidékén: narancsnyi jégdarabok estek az égből, ablakot tört be a jég, autókat vitt a víz, fákat csavart ki a szél. Egészen elképesztő jeleneteket rögzítettek a helyiek.

A hírek szerint húsz sérült van, az anyagi kár pedig tetemes lehet, hiszen, ahogy a felvételeken is látni, rengeteg autó került a víz alá, a kikötőkben hajókat rongált meg a szél. Több intézmény elázott, a pescarai kórházba is betört a víz, műtéteket kellett elhalasztani.


A jégeső is óriási pusztítást végzett, a videón jól látható, golflabdányi méretű jéggolyók záporoztak az utcán:

 

Pablita on Twitter

Pescara #grandine manda in frantumi una finestra! 😱 https://t.co/ZLeKZlWjNr

A jégdarabok simán betörték a tetőablakokat:

És nem minden autó szélvédője bírta a gyűrődést:

A kikötőkben a hajókat zúzta össze a szél és a hullámzás:

 

WEATHER/ METEO WORLD on Twitter

GIANT…. Hail bombardment during #hailstorm in Pescara, #Italy this afternoon 10th July! Damage has been reported… video via https://t.co/iccuNetvPi #severeweather #extremeweather https://t.co/HC6DQKGkF2

Az óriási csapadékot a város vízelvezető rendszerei nem bírták elvezetni, számos autó került víz alá:

Pescara utcái folyóvá változtak, sok autó sodródott az árral:

A vihar nemcsak Pescarában, hanem az egész keleti partvidéken végigvonult, az Abruzzo tartománytól északra, Emilia Romagnában, Milano Marittima városában fákat csavart ki a szél:

A jégeső miatt két nő, egyikük várandós, is súlyosan megsérült: a jég vágásokat és zúzódásokat ejtett rajtuk.

Pesarában rendkívüli állapotot hirdettek ki, több közintézményt ki kellett üríteni, mert a jég tetőszerkezeteket rongált meg, így a közkönyvtárat és az egyetem épületét is lezárták.

A szuperviharok nem véletlenül alakulnak ki ebben a térségben, erről az Időkép ír: a tenger felett nagyon magas viharok tudnak kialakulni, amiben elég idejük van a jégszemeknek meghízni a szélnyírás miatt, amely felfelé hajtja a jégdarabokat a fagyos zóna felé.

via 444.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül